Spillserien Total War – verdt å se nærmere på?

Mange spillserier, innen et bredt utvalg forskjellige sjangere, har krig og konflikt som tema. Total War har en lang historie, og kan by på et bredt utvalg forskjellige versjoner av det samme grunnleggende konseptet – men er det verdt å bruke tid på akkurat denne spillserien? Konkurransen om oppmerksomheten er hard, og ikke minst er det mange som velger kasinospill med for eksempel en Unibet Bonuskode for litt ekstra underholdning.

Grunnleggende om Total War

Det aller første spillet i Total War-serien ble lansert juni år 2000, en liten evighet siden i spillsammenheng. Spillserien har helt siden starten bygget på en kombinasjon av turbasert strategi, håndtering av ressurser og dessuten taktisk styring av enheter i sanntid i forbindelse med kamper.

 

Det aller første spillet var Shogun: Total War. Som kommer fram av navnet, var handlingen i det første spillet lagt til det føydale Japan. Det første spillet var ingen umiddelbar suksess, men tiltrakk seg en tilstrekkelig fan-base slik at utviklerne Creative Assembly hadde noe å bygge videre på.

 

Opp gjennom årene er det lansert et bredt utvalg Total War-spill, med tema helt fra Japan, Roma og Attila til triologien basert på Warhammer-universet. Det er også det tredje spillet i Warhammer-triologien som er det mest nylig publiserte Total War-spillet, Total War: Warhammer III ble lansert i februar 2022. Til sammen er det solgt mange millioner Total War– spill i løpet av den nesten 22 år lange historien til spillet, samlet salg passerte 36 millioner allerede våren 2021.

En spennende totalpakke – med mye variasjon

Til sammen er det utgitt 15 spill i Total War-serien, og i tillegg er det laget en håndfull spill som kategoriseres som spin-offs fra de vanlige Total War-spillene. Noen versjoner, ikke minst Medieval: Total War og Total War: Rome, har blitt til skikkelige klassikere, med gjennomgående gode omtaler. Det har også kommet oppfølgere og remastered-versjoner av de mest populære variantene. Det er flere grunner til at Total War-serien kan være verdt å se nærmere på:

 

  • Kombinasjonen av turbasert strategi, ressurshåndtering og kamper i sanntid er ikke unik, men likevel relativt uvanlig. Hvis du foretrekker en spillmekanikk som ikke bare fokuserer på strategi eller action, kan dette være midt i blinken.
  • Du kan velge og vrake i forskjellige konflikter, land og tidsepoker. Nevnte Total War: Rome er en klassiker, men du vil også kunne ta del i både Napoleons felttog, maktkamp i Storbritannia og mye mer.
  • Total War-universet er svært bredt og åpent, og du kan prøve ut en mengde forskjellige strategier inne både militære aksjoner, diplomati, spionasje og mye mer.

 

Oppsummert er Total War-serien et godt alternativ hvis du har lyst å prøve ut en spennende kombinasjon av taktikk og strategi. Dessuten er faktisk alle spillene lagt til enten tidsepoker langt bak i tid eller, i tilfellet med Warhammer-triologien, helt fiktive konflikter. Det kan være befriende i en tid da moderne krigføring og «total war» dessverre er virkelighet også i Europa. Spill som Total War prøver selvfølgelig å by på noe grad av realisme, men det handler heldigvis fortsatt bare om digital underholdning.